itulau_fanua

tala fou

Fa'aaogāina A'a Kaponi i La'au Turbine Savili e Fa'ateleina Tele

I le aso 24 o Iuni, Astute Analytica, o se tagata suʻesuʻe ma kamupani faufautua, lomia se auiliiliga o le lalolagi atoa.alava kaponii le matagi turbine rotor blades maketi, 2024-2032 lipoti. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga a le lipoti, o le lalolagi atoa carbon fiber i wind turbine rotor blades tele maketi e tusa ma le $ 4,392 miliona i le 2023, ae o loʻo faʻamoemoe e oʻo atu i le $ 15,904 miliona i le 2032, faʻatupulaia i le CAGR o le 15.37% i le vaitaimi o faʻataʻitaʻiga o le 2024-2032. .

O manatu autu o le lipoti e uiga i le faaaogaina oalava kaponii lau uila afi e aofia ai vaega nei:

  • I le itulagi, o le Asia-Pacific carbon fiber maketi mo le malosi o le matagi e sili ona tele i le 2023, e tusa ma le 59.9%;
  • I le tele o le lau o le uila afi, o le alava carbon e maualuga lona fa'aogaina o le 38.4% i le lapopoa o lau 51-75 m;
  • Mai le vaaiga o vaega faʻaoga, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le alava carbon i le matagi turbine lau apaau apaʻau pulou e maualuga e 61.2%.

alava kaponi1

 

O faiga autu i le atinaʻeina o lau uila afi i tausaga talu ai e aofia ai:

  1. Fa'atekonolosi aga'i i luma i le gaosiga: fa'aauau pea le fa'aleleia atili o le gaosiga o le alava carbon ma meafaitino;
  2. Faʻateleina le umi o le lau: o le manaʻoga mo lau umi ma mama o loʻo faʻatupulaia ina ia faʻaleleia atili le puʻeina o le malosi ma le lelei;
  3. Faʻateleina maketi faʻaitulagi: faʻamalosia e le faʻatupulaia o manaʻoga malosi ma faiga faʻavae lagolago a le malo, o le maketi i le itulagi o Asia ma le Pasefika ua faʻalauteleina tele.

O lu'itau sili ona taua i le fa'aogaina oalava kaponii lau uila afi e aofia ai mea nei:

  1. Maualuluga o tau fa'afaigaluega muamua: o le gaosiga o le alava kaponi ma le tu'ufa'atasia i totonu o uila afi e mana'omia ai tupe tetele;
  2. Sapalai filifili ma maua mea mata, lea e manaʻomia ai le faʻaauau pea o le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei a le carbon fiber;
  3. Faʻatekinisi ma faʻalavelave faʻapitoa: luʻitau i le faʻateleina o le gaosiga ma faʻaitiitia tau e tauva ai ma mea masani e pei o le fiber tioata.

E tusa ma le 45% o lau uila afi fou na fausia i le 2024 e faia ialava kaponi, ma le 70% o mea fou fa'apipi'i savili i fafo i luga o le va'a i le 2023 o lo'o fa'aogaina lau alava

O le aofaʻi o gafatia faʻapipiʻiina i le lalolagi e sili atu i le 1 TW i le 2023. O lenei faʻavavevave faʻalauteleina o loʻo faʻamaonia ai le matafaioi autu a le alamanuia i le faʻalauteleina o vaifofo malosi faʻafouina e faʻafefe ai suiga o le tau, ma o se tasi o faʻataʻitaʻiga autu i tua atu o lona maualuga maualuga o le faʻatupulaia o le manaʻoga mo mea e sili atu ona lelei ma tumau i totonu. fausiaina o le uila afi, aemaise lava alava carbon mo lau o rotor.

carbonfiber2

 

O mea sili ona maualuga o mea fa'alava kaponi pe a fa'atusatusa i filo tioata masani o lo'o fa'aosoina ai le si'itia o manaoga moalava kaponimo lau uila afi. O le carbon fiber o loʻo i ai le maualuga o le malosi-i-mamafa, lea e taua tele mo le faʻaleleia o le faʻatinoga ma le umi o le uila o le matagi. E tusa ma le 45% o laʻau rotor fou na gaosia i le 2024 na faia i le carbon fiber, o le 10% faʻateleina mai le tausaga talu ai. O lenei tulaga e mafua ona o le manaʻoga e gaosia ni turbine tetele, sili atu ona lelei e mafai ona gaosia ai galuega maualuga; o le mea moni, o le averesi gafatia o turbines ua siitia i le 4.5 megawatts (MW), o se siitaga e 15 pasene mai le 2022.

O le su'esu'ega loloto a Astute Analytica o le alava kaponi i le maketi o le uila afi o lo'o fa'aalia ai le tele o fa'amaumauga autu o lo'o fa'amamafaina ai le maualuga o le tuputupu a'e o le carbon fiber i lenei vaega. Ae maise, o le malosi o le malosi o le matagi o le lalolagi ua oʻo i le 1,008 GW, o se faʻaopoopoga o le 73 GW i le 2023 naʻo. e tusa ma le 70% o savili fou i fafo i le 2023 (aofa'i 20 GW) o lo'o fa'aogaina lau alava kaponi ona o le fa'aleleia atili o lo latou tete'e atu i si'osi'omaga o le gataifale. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le carbon fiber ua faʻaalia e faʻalautele ai le ola o lau i le 30% ma faʻaitiitia le tau o le tausiga i le 25%, o se mea taua mo le aufaipisinisi e faʻamoemoe e faʻamalieina le lelei o galuega.

E le gata i lea, o faʻamalosiaga faʻavae ma faʻatonuga a le malo e ausia le carbon neutrality i le 2050 ua faʻateleina tupe faʻafaigaluega i le faʻaleleia o faʻatoʻaga matagi o loʻo i ai nei, ma le 50% o galuega toe faʻaleleia i le 2023 e aofia ai le suia o lau fiberglass i isi mea e sui ai.

carbonfiber3

 

O pulou ea ea o le carbon fiber o le ki lea e fa'aleleia atili ai le lelei o le uila afi, ma le 70% o lau uila fou e fa'amoemoe e maua ni pulou ea kaponi i le 2028.

Faʻafetai i le malosi faʻapitoa ma le umi o pulou carbon fiber spar caps, o se suʻesuʻega e faʻaalia aialava kaponie mafai ona fa'aleleia le fa'atinoga o lau lau e o'o atu i le 20%, e fa'aumi atu ai lau lau ma maualuga atu le pu'eina o le malosi. O pulou fa'ama'i alava kaponi ua tele sona sao i le si'itia o le 30% le umi o le lau o le matagi i le sefulu tausaga talu ai.

pulou kaponi spar

O le isi mafuaaga mo le faʻaaogainaalava kaponispar caps i lau matagi turbine o le faʻaitiitia o le mamafa o le lau i le 25%, lea e faʻaitiitia ai meafaitino ma felauaiga tau. E le gata i lea, o le ola vaivai o le carbon fiber spar cap e 50% maualuga atu nai lo mea masani, lea e faʻaitiitia ai tau o le tausiga ma faʻalauteleina le ola o le turbine.

A'o galue le alamanuia o le matagi e fa'amalieina fa'amoemoega o le malosi fa'afouina o le lalolagi, o le a fa'ateleina le fa'aogaina o apa'au alava carbon ma spar caps. O lo'o fa'atatauina e 70% o lau uila afi fou o le a i ai fa'alava kaponi spar caps i le 2028, fa'atusatusa i le 45% i le 2023. O lenei suiga e fa'amoemoe e fa'aosoina ai se si'itaga e 22% i le aofa'iga lelei o le turbine. Faatasi ai ma le alualu i luma i tekonolosi carbon fiber faateleina le malosi o meafaitino i le 10 pasene ma faaitiitia lona aafiaga siosiomaga i le 5 pasene, o le fanua o airfoil pulou e faamoemoe e pulea ma suia le mamanu matagi turbine, mautinoa o se lumanai gafataulimaina ma lelei mo malosiaga faafouina.

alava kaponi4

51-75 mita matagi turbine lau e pulea le lalolagialava kaponimaketi lau uila afi, ma le fa'aogaina o lau alava kaponi e mafai ona fa'atuputeleina ai le eletise i le 25 pasene

O le sailiga mo le lelei, tumau ma le faʻatinoga, o le 51-75 mita carbon fiber vaega o le maketi o le uila afi ua avea ma malosiaga sili i le carbon fiber. O mea uiga ese o le carbon fiber ua avea ai ma mea lelei mo lenei vaega tele. O le maualuga o le malosi-i-mamafa fua faatatau o mea e lima taimi o le uamea, e matua faʻaitiitia ai le mamafa atoa o le lau, ma faʻaleleia atili ai le puʻeina o le malosi ma le lelei. O lenei vaega umi o loʻo faʻatusalia ai le nofoaga manaia lea e faʻamalieina ai le paleni i le va o tau o meafaitino ma le faʻatinoga, ma e 60% le faʻasoa o maketi i lenei vaega.

O le tamaoaiga o le malosi o le matagi ua fesoasoani atili i le lauiloa o le carbon fiber i lenei vaega. O le maualuga o le tau muamua o le alava kaponi e fa'amalieina e lona ola umi ma fa'aitiitia le tausiga. O lau e faia i le carbon fiber e 20% le umi o le soifua tautua ile va ole 51-75 mita fa'atusatusa i lau e faia i mea masani. E le gata i lea, o le tau o le ola o nei lau e faʻaititia i le 15% ona o le itiiti ifo o suiga ma toe faʻaleleia. E tusa ai ma le malosi o le gaosiga, o turbines e iai lau alava kaponi i lenei laina umi e mafai ona maua ai le eletise e oo atu i le 25%, e maua ai le vave toe maua o tupe teufaafaigaluega. O fa'amaumauga tau maketi o lo'o fa'aalia ai o le fa'aaogaina o le carbon fiber i lenei vaega ua fa'atupulaia i le 30% i le tausaga i le lima tausaga talu ai.

carbon5

O le malosi o le maketi o le alava kabon i le matagi uila e a'afia foi i le mana'oga mo puna'oa gafatia ma fa'afouina, fa'atasi ai ma le malosi o le savili e fuafua e tu'uina atu le 30% o le eletise o le lalolagi i le 2030. 51-75 m lau e fetaui lelei mo fa'ato'aga matagi i fafo, lea. tele ma sili atu le lelei turbines e taua tele. Ua siitia i le 40% le fa'aogaina o mea fa'apipi'i i fafo e fa'aaoga ai laula'au kaponi, ona o faiga fa'avae a le malo ma fesoasoani e fa'atatau i le fa'aitiitia o tulagavae kaponi. O le puleaina o lenei vaega maketi o loʻo faʻamamafaina atili e le carbon fiber's 50% sao i le aofaʻi o le tuputupu aʻe o pisinisi matagi, faia.alava kaponie le na'o se filifiliga meafaitino, ae o se maatulimanu o atina'e malosi i le lumana'i.

O le si'itia o le malosi o le matagi i Asia ma le Pasefika ua avea ai ma malosiaga malosi i alava kaponi mo lau uila afi

O lo'o fa'atupuina e le fa'atupula'ia o le malosi o le matagi, ua tula'i mai ai Asia Pasefika ose tagata fa'atau tele le alava kaponi mo lau uila afi. Faatasi ai ma le sili atu i le 378.67 GW o le malosi o le matagi faʻapipiʻiina i le 2023, o le itulagi e tusa ma le 38% o le malosi faʻapipiʻiina o le savili. O Saina ma Initia o taʻitaʻi ia, ma na o Saina e saofagā i le 310 GW, poʻo le 89% o le malosi o le itulagi.

E le gata i lea, o Saina o se taʻitaʻi o le lalolagi i luga o le savili turbine nacelle assembly, ma le malosi faaletausaga o le 82 GW. E oʻo mai ia Iuni 2024, ua faʻapipiʻi e Saina le 410 GW o le malosi o le matagi. O sini malosi fa'afouina a le itulagi, fa'atupuina e le fa'atupula'ia o le mana'omia o le malosi ma tautinoga tau si'osi'omaga, e mana'omia ai tekinolosi fa'aolaola ma lelei.

O le itulagi o Asia ma le Pasefika o loʻo taʻitaʻia le gaosiga o le carbon fiber, faʻamautinoaina le mautu o le sapalai o le carbon fiber ma mea faʻatekonolosi fou. O le natura mama o le alava kaponi e mafai ai ona lapopoa le rotor diameters ma faʻaleleia le malosi o le puʻeina. O lea ua i'u ai i le 15% le si'itia o le malosi o le gaosiga mo mea fou fa'apipi'i fa'atusatusa i mea masani. Faatasi ai ma le malosi o le savili ua valoia e tuputupu aʻe i le 30% i le 2030, o le faʻaaogaina o le alava kaponi i uila afi o le a faʻaauau pea ona faʻatupulaia i le itulagi o Asia ma le Pasefika.

 

 

Shanghai Orisen New Material Technology Co., Ltd
M: +86 18683776368(faapea foi WhatsApp)
T:+86 08383990499
Email: grahamjin@jhcomposites.com
Tuatusi: NO.398 New Green Road Xinbang Town Songjiang District, Shanghai


Taimi meli: Iul-18-2024