side_banner

nyheter

Undervannsarmering av glassfiberhylse materialvalg og konstruksjonsmetoder

Undervannsstrukturell forsterkning spiller en viktig rolle i marin konstruksjon og vedlikehold av byinfrastruktur. Glassfiberhylse, undervannsepoksyfuge og epoksyforsegling, som nøkkelmaterialer i undervannsarmering, har egenskapene til korrosjonsmotstand, høy styrke og lang levetid, og er mye brukt i ingeniørpraksis. Denne artikkelen vil introdusere egenskapene til disse materialene, utvalgsprinsipper og de tilsvarende konstruksjonsmetodene.

Glassfiberhylse

I. Glassfiberhylse

Glassfiberhylse er et slags strukturmateriale som brukes til undervannsarmering, og hovedkomponentene erglassfiberogharpiks. Den har utmerket korrosjonsmotstand, høy styrke og god fleksibilitet, noe som effektivt kan øke bæreevnen og seismiske ytelsen til strukturen. Når du velger glassfiberhylser, bør følgende faktorer vurderes:
1. Styrke og stivhet: Velg passende styrke og stivhetsnivå i henhold til de faktiske tekniske kravene.
2.Diameter og lengde: Bestem passende diameter og lengde på hylsen i henhold til størrelsen på strukturen som skal forsterkes.
3.korrosjonsbestandighet: sørg for at glassfiberhylsen tåler kjemikaliene i undervannsmiljøet og erosjon av sjøvann.

II. undervanns epoxy fugemasse

Undervanns epoksyfuge er et spesielt fugemateriale, hovedsakelig sammensatt avepoksyharpiksog herder. Den har følgende egenskaper:
1.vannmotstand: den har utmerket vannmotstand og påvirkes ikke av undervannsmiljø.
2. bonding: i stand til å danne en sterk binding med glassfiberhylsen og forbedre den generelle styrken til strukturen.
3.lav viskositet: med lav viskositet er det lett å helle og fylle i undervannskonstruksjonsprosessen.

III. Epoxy fugemasse

Epoksyforsegling brukes til å forsegle glassfiberhylser i undervannsarmeringsprosjekter, som kan forhindre vanninfiltrasjon og korrosjon. Dens egenskaper er som følger:
1.vannmotstand: god vannmotstand, langvarig bruk under vann vil ikke mislykkes.
2. bonding: det kan danne en nær binding med glassfiberhylsen og undervannsepoksyfuge for å forbedre integriteten til prosjektstrukturen.

Byggemetode:

1.Forberedelse: Rengjør overflaten på den forsterkede strukturen, sørg for at overflaten er fri for rusk og forurensninger.
2.Installasjon av glassfiberhylse: fest glassfiberhylsen på den forsterkede strukturen i henhold til designkravene.
3.Fyll undervanns epoksymørtel: bruk passende utstyr til å injisere undervanns epoksymørtel inn i glassfiberhylsen, og fyll hele hylserommet.
4.forseglingsbehandling: bruk epoksyforsegling for å forsegle begge ender av glassfiberhylsen for å hindre fuktinntrengning.

Konklusjon:

Glassfiberhylse, epoksyfuge under vann og epoksyforsegling er ofte brukte materialer i undervannsarmeringsprosjekter. De spiller en viktig rolle i bæreevnen, seismisk ytelse og holdbarhet til forsterkede strukturer. I praksis bør egnede materialer velges i henhold til de spesifikke prosjektkravene og drives i samsvar med de tilsvarende byggemetodene for å sikre kvaliteten og påliteligheten til forsterkningsprosjektet.


Innleggstid: 19. august 2024